Habos linziszelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tészta:

  • 22 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 7 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 kk sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg hideg vaj
  • 1 tojássárgája

Töltelék:

  • kb 30 dkg bármilyen piros lekvár

Tojáshab:

  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 csapott ek étkezésikeményítő
  • pár csepp piros ételfesték

Elkészítése:

A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a citrom héját és morzsoljuk össze a vajjal, majd a tojássárga hozzáadásával gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.

A sütőt melegítsük elő 180 °C – ra. A tésztát osszuk öt egyforma részre, egyenként nyújtsuk kb 12 x 30 cm – es nagyságú lapokká és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 10 – 12 perc alatt süssük meg. A lapokat felmelegített lekvárral töltsük meg ( az utolsóra már nem kell lekvár ) és egy éjszakán át pihentessük.

A tojásfehérjét elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot, végül keverjük hozzá, a citrom levét, a keményítőt és az ételfestéket.

A habot simítsuk a linzer tetejére, cseppentsünk rá pár csepp ételfestéket és egy villával keverjük cirmosra, majd tegyük az 50 °C – ra előmelegített sütőbe. Légkeveréssel szárítsuk 10 percig úgy, hogy kitámasszuk a sütő ajtót egy fakanállal, majd kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk még 5 percig bent.

A linzer széleit vágjuk egyenesre és tetszés szerint szeleteljük fel.