Habos, gyümölcsös pavlova recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál étkezési keményítő
A díszítéshez:
- 25 dkg gyümölcs
- 40 dkg habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tojásfehérjéket félkeményre habosítjuk, majd 3-4 adagban hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keményre verjük a habot.
A citromlevet és a keményítőt belekeverjük a végén, majd a masszát habzsákba töljük.
A habzsákból egy nagy korongformát nyomunk a sütőpapírra.
Ezután 100 fokon 1 óra 20 perc alatt, légkeverés nélküli sütőben készre sütjük a nagy habcsókot anélkül, hogy kinyitnánk az ajtaját sülés közben. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
A habhoz 25 dkg habtejszínt kemény habbá verünk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
Az öntethez karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáöntünk 15 dkg habtejszínt és a felére forraljuk. A gyümölcsöt megmossuk és megszárítjuk.
A kihűlt pavlovát a tejszínhabbal, a gyümölcsökkel és a kihűlt karamellel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! ☺️
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »