Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos, gyümölcsös pavlova recept

Habos, gyümölcsös pavlova
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 1 teáskanál vaníliás cukor
    • 1 teáskanál citromlé
    • 1 teáskanál étkezési keményítő

    A díszítéshez:

    • 25 dkg gyümölcs
    • 40 dkg habtejszín
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1 teáskanál vaníliás cukor
    • 2 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket félkeményre habosítjuk, majd 3-4 adagban hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keményre verjük a habot.

    A citromlevet és a keményítőt belekeverjük a végén, majd a masszát habzsákba töljük.

    A habzsákból egy nagy korongformát nyomunk a sütőpapírra.

    Ezután 100 fokon 1 óra 20 perc alatt, légkeverés nélküli sütőben készre sütjük a nagy habcsókot anélkül, hogy kinyitnánk az ajtaját sülés közben. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

    A habhoz 25 dkg habtejszínt kemény habbá verünk a porcukorral és a vaníliás cukorral.

    Az öntethez karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáöntünk 15 dkg habtejszínt és a felére forraljuk. A gyümölcsöt megmossuk és megszárítjuk.

    A kihűlt pavlovát a tejszínhabbal, a gyümölcsökkel és a kihűlt karamellel díszítjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá! ☺️

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek