Habos, gyümölcsös pavlova recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál étkezési keményítő
A díszítéshez:
- 25 dkg gyümölcs
- 40 dkg habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tojásfehérjéket félkeményre habosítjuk, majd 3-4 adagban hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keményre verjük a habot.
A citromlevet és a keményítőt belekeverjük a végén, majd a masszát habzsákba töljük.
A habzsákból egy nagy korongformát nyomunk a sütőpapírra.
Ezután 100 fokon 1 óra 20 perc alatt, légkeverés nélküli sütőben készre sütjük a nagy habcsókot anélkül, hogy kinyitnánk az ajtaját sülés közben. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
A habhoz 25 dkg habtejszínt kemény habbá verünk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
Az öntethez karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáöntünk 15 dkg habtejszínt és a felére forraljuk. A gyümölcsöt megmossuk és megszárítjuk.
A kihűlt pavlovát a tejszínhabbal, a gyümölcsökkel és a kihűlt karamellel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! ☺️
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »