Habos, gyümölcsös pavlova

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Habos, gyümölcsös pavlova

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

A díszítéshez:

  • 25 dkg gyümölcs
  • 40 dkg habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítése:

A tojásfehérjéket félkeményre habosítjuk, majd 3-4 adagban hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keményre verjük a habot.

A citromlevet és a keményítőt belekeverjük a végén, majd a masszát habzsákba töljük.

A habzsákból egy nagy korongformát nyomunk a sütőpapírra.

Ezután 100 fokon 1 óra 20 perc alatt, légkeverés nélküli sütőben készre sütjük a nagy habcsókot anélkül, hogy kinyitnánk az ajtaját sülés közben. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

A habhoz 25 dkg habtejszínt kemény habbá verünk a porcukorral és a vaníliás cukorral.

Az öntethez karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáöntünk 15 dkg habtejszínt és a felére forraljuk. A gyümölcsöt megmossuk és megszárítjuk.

A kihűlt pavlovát a tejszínhabbal, a gyümölcsökkel és a kihűlt karamellel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá! ☺️