Habos, diós, szilvás béles recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 32*22 cm-es tepsihez:
Tészta (a mérce a 175 g-os kefires pohár)
- 4 pohár liszt
- 2 pohár kristálycukor
- 1 pohár étolaj
- 1 pohár joghurt
- 1 pohár kefir
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 kg magozott szilva
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztához a tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a sót, az olajat, joghurtot, kefírt, cukrot, vaníliás cukrot és egy robotgéppel alaposan kihabosítjuk az egészet.
Ekkor beletesszük a sütőporral elkevert lisztet is és az egészet csomómentesre keverjük.
A tepsit olajjal jól kikenjük vagy sütőpapírt terítünk bele, majd egyenletesen beleöntjük a tészta felét.
A szilvát összeforgatjuk a dióval, majd a felét a tepsiben lévő tésztára sorakoztatjuk és megszórjuk fahéjjal.
A maradék tésztát egyenletesen rásimítjuk, majd rátesszük a maradék szilvát és újra megszórjuk fahéjjal.
Kb 18-20 percre betoljuk a forró sütőbe.
Közben elkészítjük a habot. A fehérjéket csipet sóval elkezdjük felverni, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle.
A habot rákenjük a forró sütemény tetejére, majd visszatoljuk a sütőbe kb 10 percre. Akkor jó, ha a hab aranybarna színű.
A kész süteményt a tepsiben hagyjuk kihűltni, majd szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »