Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcstorta paleo módon recept

Gyümölcstorta paleo módon
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A linzerhez:

    • 8 dkg kókuszliszt
    • 8 dkg kókuszzsír
    • 1 ek eritrit
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek víz

    A piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dkg eritrit
    • 6 dkg kókuszliszt

    A krémhez:

    • 3 dl kókusztejszín
    • 2 ek eritrit
    • vanília kivonat
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg kókuszzsír

    A tetejére:

    • kb 40 dkg gyümölcs
    • 1 dl víz
    • 1/2 dkg zselatin
    • 1 tk eritrit

    Elkészítése:

    A kókuszlisztet a szoba-hőmérsékletű kókuszzsírral eritrittel, a citromhéjjal, a szódabikarbónával, és a tojással összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a vizet, és egy órára a hűtőbe tesszük.
    Ezt követően kerekre nyújtjuk és gyümölcstorta forma tesszük, úgy, hogy kb 1 cm-es pereme is legyen. Előmelegített sütőben, 180 fokon 12 perc alatt készre sütjük.

    A tojások fehérjét habbá verjük, belekeverjük a tojások sárgáját az eritritet, legvégül pedig óvatosan belekeverjük a kókuszlisztet is.

    Előmelegített sütőben egy kb 28 cm átmérőjű kerek piskótalapot sütünk.

    A kókuszzsírt a tejszínt a tojások sárgáját, az édesítővel a vaníliával összemelegítem. Kézi habverővel homogénre keverjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

    A vízben feloldjuk a zselatint és az édesítőt.

    A kihűlt linzerlapra kenjük a krém 2/3-át, majd következik a piskóta, rá a krém maradéka, majd a gyümölcsök, ízlésesen elrendezve, végül, egy ecsettel óvatosan felhordjuk a zselatinréteget. Érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá