Gyümölcstorta paleo módon recept
Hozzávalók:
A linzerhez:
- 8 dkg kókuszliszt
- 8 dkg kókuszzsír
- 1 ek eritrit
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek víz
A piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 dkg eritrit
- 6 dkg kókuszliszt
A krémhez:
- 3 dl kókusztejszín
- 2 ek eritrit
- vanília kivonat
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 dkg kókuszzsír
A tetejére:
- kb 40 dkg gyümölcs
- 1 dl víz
- 1/2 dkg zselatin
- 1 tk eritrit
Elkészítése:
A kókuszlisztet a szoba-hőmérsékletű kókuszzsírral eritrittel, a citromhéjjal, a szódabikarbónával, és a tojással összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a vizet, és egy órára a hűtőbe tesszük.
Ezt követően kerekre nyújtjuk és gyümölcstorta forma tesszük, úgy, hogy kb 1 cm-es pereme is legyen. Előmelegített sütőben, 180 fokon 12 perc alatt készre sütjük.
A tojások fehérjét habbá verjük, belekeverjük a tojások sárgáját az eritritet, legvégül pedig óvatosan belekeverjük a kókuszlisztet is.
Előmelegített sütőben egy kb 28 cm átmérőjű kerek piskótalapot sütünk.
A kókuszzsírt a tejszínt a tojások sárgáját, az édesítővel a vaníliával összemelegítem. Kézi habverővel homogénre keverjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
A vízben feloldjuk a zselatint és az édesítőt.
A kihűlt linzerlapra kenjük a krém 2/3-át, majd következik a piskóta, rá a krém maradéka, majd a gyümölcsök, ízlésesen elrendezve, végül, egy ecsettel óvatosan felhordjuk a zselatinréteget. Érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









