Gyümölcstorta paleo módon

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Gyümölcstorta paleo módon

Hozzávalók:
A linzerhez:

  • 8 dkg kókuszliszt
  • 8 dkg kókuszzsír
  • 1 ek eritrit
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • 2 ek víz

A piskótához:

  • 3 tojás
  • 4 dkg eritrit
  • 6 dkg kókuszliszt

A krémhez:

  • 3 dl kókusztejszín
  • 2 ek eritrit
  • vanília kivonat
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg kókuszzsír

A tetejére:

  • kb 40 dkg gyümölcs
  • 1 dl víz
  • 1/2 dkg zselatin
  • 1 tk eritrit

Elkészítése:

A kókuszlisztet a szoba-hőmérsékletű kókuszzsírral eritrittel, a citromhéjjal, a szódabikarbónával, és a tojással összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a vizet, és egy órára a hűtőbe tesszük.
Ezt követően kerekre nyújtjuk és gyümölcstorta forma tesszük, úgy, hogy kb 1 cm-es pereme is legyen. Előmelegített sütőben, 180 fokon 12 perc alatt készre sütjük.

A tojások fehérjét habbá verjük, belekeverjük a tojások sárgáját az eritritet, legvégül pedig óvatosan belekeverjük a kókuszlisztet is.

Előmelegített sütőben egy kb 28 cm átmérőjű kerek piskótalapot sütünk.

A kókuszzsírt a tejszínt a tojások sárgáját, az édesítővel a vaníliával összemelegítem. Kézi habverővel homogénre keverjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

A vízben feloldjuk a zselatint és az édesítőt.

A kihűlt linzerlapra kenjük a krém 2/3-át, majd következik a piskóta, rá a krém maradéka, majd a gyümölcsök, ízlésesen elrendezve, végül, egy ecsettel óvatosan felhordjuk a zselatinréteget. Érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.