Gyümölcstorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 7,5 dkg cukor
- 1 vaníliáscukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek tejföl
- 1 citromreszelt héja
- 7,5 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
A tetejére:
- 1 csomag gyümölcs zselé
- Ízlés szerint gyümölcs
- 1 cs puding (a gyümölcshöz illő ízűt válasszunk)
- 4 dl tej
Elkészítése:
A 7,5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, kikeverjük a tojás sárgáját a tejfölt, és a reszelt citrom héját.
A vajat a sütőporos liszttel elmorzsoljuk, és a kettőt összekeverjük.
A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába keverjük.
Kikent lisztezett gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük, majd kihűtjük.
Közben elkészítjük a pudingot, azt is kihűtjük. ( a gyümölcshöz illő ízű pudingot használjunk, de a vanília álltalában mindenhez jó)
A tortalapra kenjük a pudingot, és szépen kirakjuk a gyümölccsel.
Tetejére gyümölcs zselét öntünk, és hűtőben tároljuk.
Tipp:
A pudinghoz lehet keverni kb 5dkg vajat, így lágyabb, krémesebb lesz. A zselét ízesítettem egy kis cukorral, citromlével.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »