Gyümölcstorta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 7,5 dkg cukor
- 1 vaníliáscukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 ek tejföl
- 1 citromreszelt héja
- 7,5 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
A tetejére:
- 1 csomag gyümölcs zselé
- Ízlés szerint gyümölcs
- 1 cs puding (a gyümölcshöz illő ízűt válasszunk)
- 4 dl tej
Elkészítése:
A 7,5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, kikeverjük a tojás sárgáját a tejfölt, és a reszelt citrom héját.
A vajat a sütőporos liszttel elmorzsoljuk, és a kettőt összekeverjük.
A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába keverjük.
Kikent lisztezett gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük, majd kihűtjük.
Közben elkészítjük a pudingot, azt is kihűtjük. ( a gyümölcshöz illő ízű pudingot használjunk, de a vanília álltalában mindenhez jó)
A tortalapra kenjük a pudingot, és szépen kirakjuk a gyümölccsel.
Tetejére gyümölcs zselét öntünk, és hűtőben tároljuk.
Tipp:
A pudinghoz lehet keverni kb 5dkg vajat, így lágyabb, krémesebb lesz. A zselét ízesítettem egy kis cukorral, citromlével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









