Gyümölcstorta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 7,5 dkg cukor
- 1 vaníliáscukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 ek tejföl
- 1 citromreszelt héja
- 7,5 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
A tetejére:
- 1 csomag gyümölcs zselé
- Ízlés szerint gyümölcs
- 1 cs puding (a gyümölcshöz illő ízűt válasszunk)
- 4 dl tej
Elkészítése:
A 7,5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, kikeverjük a tojás sárgáját a tejfölt, és a reszelt citrom héját.
A vajat a sütőporos liszttel elmorzsoljuk, és a kettőt összekeverjük.
A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába keverjük.
Kikent lisztezett gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük, majd kihűtjük.
Közben elkészítjük a pudingot, azt is kihűtjük. ( a gyümölcshöz illő ízű pudingot használjunk, de a vanília álltalában mindenhez jó)
A tortalapra kenjük a pudingot, és szépen kirakjuk a gyümölccsel.
Tetejére gyümölcs zselét öntünk, és hűtőben tároljuk.
Tipp:
A pudinghoz lehet keverni kb 5dkg vajat, így lágyabb, krémesebb lesz. A zselét ízesítettem egy kis cukorral, citromlével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









