Hozzávalók:
A tésztához:
A tetejére:
Elkészítése:
A 7,5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, kikeverjük a tojás sárgáját a tejfölt, és a reszelt citrom héját.
A vajat a sütőporos liszttel elmorzsoljuk, és a kettőt összekeverjük.
A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába keverjük.
Kikent lisztezett gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük, majd kihűtjük.
Közben elkészítjük a pudingot, azt is kihűtjük. ( a gyümölcshöz illő ízű pudingot használjunk, de a vanília álltalában mindenhez jó)
A tortalapra kenjük a pudingot, és szépen kirakjuk a gyümölccsel.
Tetejére gyümölcs zselét öntünk, és hűtőben tároljuk.
A pudinghoz lehet keverni kb 5dkg vajat, így lágyabb, krémesebb lesz. A zselét ízesítettem egy kis cukorral, citromlével.