Gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7,5 dkg cukor
  • 1 vaníliáscukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 ek tejföl
  • 1 citromreszelt héja
  • 7,5 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor

A tetejére:

  • 1 csomag gyümölcs zselé
  • Ízlés szerint gyümölcs
  • 1 cs puding (a gyümölcshöz illő ízűt válasszunk)
  • 4 dl tej

Elkészítése:

A 7,5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, kikeverjük a tojás sárgáját a tejfölt, és a reszelt citrom héját.

A vajat a sütőporos liszttel elmorzsoljuk, és a kettőt összekeverjük.

A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába keverjük.

Kikent lisztezett gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük, majd kihűtjük.

Közben elkészítjük a pudingot, azt is kihűtjük. ( a gyümölcshöz illő ízű pudingot használjunk, de a vanília álltalában mindenhez jó)

A tortalapra kenjük a pudingot, és szépen kirakjuk a gyümölccsel.

Tetejére gyümölcs zselét öntünk, és hűtőben tároljuk.

Tipp:

A pudinghoz lehet keverni kb 5dkg vajat, így lágyabb, krémesebb lesz. A zselét ízesítettem egy kis cukorral, citromlével.