Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos ribizlis szelet recept

Pudingos ribizlis szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipetnyi sütőpor
    • 20 dkg liszt
    • 8 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj

    Középső réteg:

    • 2 dl tejföl
    • 3 ek cukor
    • 3 dl tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • egy csészényi piros és fekete ribizli vegyesen

    Tetejére:

    • 2 csomag tortazselé

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vajat, majd összegyúrjuk a tésztát. Miután elkészült, a tésztát fél órára hűtőbe tesszük pihenni. A pihentetett tésztát 1 cm-nél vékonyabbra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Én egy 20×20 cm-es keretben egyengettem el a tésztát.)

    A tejjel és a cukorral sűrű vaníliapudingot főzünk, majd amikor elkészült, hozzákeverjük a tejfölt, és rásimítjuk a tésztára. A tetejére rászórjuk a lecsöpögtetett ribizli szemeket.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük a süteményt. Miután elkészült, elkészítjük a tortazselét a zacskón található utasítások szerint, és még a meleg süteményre öntjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.

    Tippek:

    1. Pihentetés: A tésztát érdemes legalább fél órára hűtőbe tenni, hogy könnyebben nyújtható legyen, és szép egyenletesen süljön.
    2. Tortazselé használata: A tortazselét még a meleg süteményre öntsük, így szép, egyenletesen eloszlik a tetején.
    3. Gyümölcsválasztás: A ribizli helyett más bogyós gyümölcsöt is használhatunk, például málnát vagy áfonyát, attól függően, milyen ízeket szeretnénk.
    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá