Pudingos ribizlis szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi sütőpor
- 20 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
Középső réteg:
- 2 dl tejföl
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- egy csészényi piros és fekete ribizli vegyesen
Tetejére:
- 2 csomag tortazselé
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vajat, majd összegyúrjuk a tésztát. Miután elkészült, a tésztát fél órára hűtőbe tesszük pihenni. A pihentetett tésztát 1 cm-nél vékonyabbra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Én egy 20×20 cm-es keretben egyengettem el a tésztát.)
A tejjel és a cukorral sűrű vaníliapudingot főzünk, majd amikor elkészült, hozzákeverjük a tejfölt, és rásimítjuk a tésztára. A tetejére rászórjuk a lecsöpögtetett ribizli szemeket.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük a süteményt. Miután elkészült, elkészítjük a tortazselét a zacskón található utasítások szerint, és még a meleg süteményre öntjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.
Tippek:
- Pihentetés: A tésztát érdemes legalább fél órára hűtőbe tenni, hogy könnyebben nyújtható legyen, és szép egyenletesen süljön.
- Tortazselé használata: A tortazselét még a meleg süteményre öntsük, így szép, egyenletesen eloszlik a tetején.
- Gyümölcsválasztás: A ribizli helyett más bogyós gyümölcsöt is használhatunk, például málnát vagy áfonyát, attól függően, milyen ízeket szeretnénk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »