Pudingos ribizlis szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi sütőpor
- 20 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
Középső réteg:
- 2 dl tejföl
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- egy csészényi piros és fekete ribizli vegyesen
Tetejére:
- 2 csomag tortazselé
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vajat, majd összegyúrjuk a tésztát. Miután elkészült, a tésztát fél órára hűtőbe tesszük pihenni. A pihentetett tésztát 1 cm-nél vékonyabbra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Én egy 20×20 cm-es keretben egyengettem el a tésztát.)
A tejjel és a cukorral sűrű vaníliapudingot főzünk, majd amikor elkészült, hozzákeverjük a tejfölt, és rásimítjuk a tésztára. A tetejére rászórjuk a lecsöpögtetett ribizli szemeket.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük a süteményt. Miután elkészült, elkészítjük a tortazselét a zacskón található utasítások szerint, és még a meleg süteményre öntjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.
Tippek:
- Pihentetés: A tésztát érdemes legalább fél órára hűtőbe tenni, hogy könnyebben nyújtható legyen, és szép egyenletesen süljön.
- Tortazselé használata: A tortazselét még a meleg süteményre öntsük, így szép, egyenletesen eloszlik a tetején.
- Gyümölcsválasztás: A ribizli helyett más bogyós gyümölcsöt is használhatunk, például málnát vagy áfonyát, attól függően, milyen ízeket szeretnénk.