Pudingos ribizlis szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1 tojás
  • csipetnyi sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj

Középső réteg:

  • 2 dl tejföl
  • 3 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • egy csészényi piros és fekete ribizli vegyesen

Tetejére:

  • 2 csomag tortazselé

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vajat, majd összegyúrjuk a tésztát. Miután elkészült, a tésztát fél órára hűtőbe tesszük pihenni. A pihentetett tésztát 1 cm-nél vékonyabbra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (Én egy 20×20 cm-es keretben egyengettem el a tésztát.)

A tejjel és a cukorral sűrű vaníliapudingot főzünk, majd amikor elkészült, hozzákeverjük a tejfölt, és rásimítjuk a tésztára. A tetejére rászórjuk a lecsöpögtetett ribizli szemeket.

Előmelegített, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük a süteményt. Miután elkészült, elkészítjük a tortazselét a zacskón található utasítások szerint, és még a meleg süteményre öntjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.

Tippek:

  1. Pihentetés: A tésztát érdemes legalább fél órára hűtőbe tenni, hogy könnyebben nyújtható legyen, és szép egyenletesen süljön.
  2. Tortazselé használata: A tortazselét még a meleg süteményre öntsük, így szép, egyenletesen eloszlik a tetején.
  3. Gyümölcsválasztás: A ribizli helyett más bogyós gyümölcsöt is használhatunk, például málnát vagy áfonyát, attól függően, milyen ízeket szeretnénk.