Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szigetközi meggyes tejszínes recept

Szigetközi meggyes tejszínes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek kristálycukor
    • 8 ek liszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 csipet só
    • 1 csepp citromlé

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 vaníliapuding
    • 1 ek liszt
    • 25dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 5 dl habtejszín
    • 2 ek porcukor
    • 2 csomag habfixáló
    • 1,5 kg meggy

    Elkészítése:

    Először kikeverjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és a citromlével felverjük habbá. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 kanál cukrot, majd tovább verjük. Végül hozzáadjuk a 8 tojássárgáját, és apránként a 8 kanál lisztet, majd óvatosan összedolgozzuk.

    Egy tepsit (30×20 cm) kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel, ráöntjük a piskótát, és közepes lángon (180 fok) sütjük. Majd megvárjuk amíg kihűl.

    Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek lisztet, és egy vaníliapudingot megfőzünk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük.

    A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük.

    A piskótát kiöntjük, a meggyes rész van felül, rákenjük a krémet, és erre a habtejszínt.

    A tetejére lehet csokit reszelni.

    Tipp:

    Ha tökéletes piskótát szeretnél, akkor kövesd az itt található leírást!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá