Szigetközi meggyes tejszínes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szigetközi meggyes tejszínes

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek kristálycukor
  • 8 ek liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 csepp citromlé

Krém:

  • 4 dl tej
  • 1 vaníliapuding
  • 1 ek liszt
  • 25dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 2 ek porcukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 1,5 kg meggy

Elkészítése:

Először kikeverjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és a citromlével felverjük habbá. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 kanál cukrot, majd tovább verjük. Végül hozzáadjuk a 8 tojássárgáját, és apránként a 8 kanál lisztet, majd óvatosan összedolgozzuk.

Egy tepsit (30×20 cm) kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel, ráöntjük a piskótát, és közepes lángon (180 fok) sütjük. Majd megvárjuk amíg kihűl.

Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek lisztet, és egy vaníliapudingot megfőzünk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük.

A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük.

A piskótát kiöntjük, a meggyes rész van felül, rákenjük a krémet, és erre a habtejszínt.

A tetejére lehet csokit reszelni.

Tipp:

Ha tökéletes piskótát szeretnél, akkor kövesd az itt található leírást!