Hozzávalók:
A piskótához:
Krém:
Elkészítése:
Először kikeverjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és a citromlével felverjük habbá. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 kanál cukrot, majd tovább verjük. Végül hozzáadjuk a 8 tojássárgáját, és apránként a 8 kanál lisztet, majd óvatosan összedolgozzuk.
Egy tepsit (30×20 cm) kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel, ráöntjük a piskótát, és közepes lángon (180 fok) sütjük. Majd megvárjuk amíg kihűl.
Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek lisztet, és egy vaníliapudingot megfőzünk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük.
A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
A piskótát kiöntjük, a meggyes rész van felül, rákenjük a krémet, és erre a habtejszínt.
A tetejére lehet csokit reszelni.
Ha tökéletes piskótát szeretnél, akkor kövesd az itt található leírást!