Pihe-puha vajas cseresznyés süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 25 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 20 dkg cseresznye, vagy meggy.
A tetejére
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a sóval, a citromhéjjal és a sütőporral, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű (puha) vajat és a lisztet is.
A tojásfehérjéből habot verünk, majd óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk.
Egy kb. 36×26 cm-s tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát szétterítjük benne.
Megszórjuk cseresznyével és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »