Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-pudingos ökörszem recept

Meggyes-pudingos ökörszem
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 10 dkg margarin
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál só
    • 2 dl tej
    • 2 vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Puding:

    • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 3 kanál cukor
    • 3 vaníliás cukor
    • 4 dl tej
    • (2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje)
    • kb fél üveg meggy
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a süti szélének lekenéséhez

    Elkészítése:

    A tejben az élesztőt felfuttatom, tészta többi alapanyait beleteszem egy tálba, és mikor felfutott az élesztő, ráöntöm, összegyúrom. Ezután letakarom, hogy keljen egy kicsit. Addig megfőzöm a pudingot a cukrokkal. Felverem a tojás fehérjét, és összekeverem a pudinggal. Hagyom hűlni. A tésztát visszaverem, és hagyom még kelni.

    Mikor jól megdagad, lisztezett deszkára teszem, és kb 1 cm vastagra nyújtom. Kb. 5 centi átmérő szaggatóval kiszaggatom. Mikor kiszaggattam egy feles pohár aljával mindegyik kis tészta közepét lenyomom, így nem kézzel kell lenyomkodni, hogy a meggy, és a puding megálljon benne.

    Mikor kész, mindegyik tészta közepébe rakok egy-egy meggyszemet, és a tortadíszítő tasakba töltött pudingból mindegyik közepére nyomok. A tészta széleit tojással lekenem. Előmelegített sütőben kb 180 fokon 15-20 percig sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá