Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-barackos szelet recept

Tejszínes-barackos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 23 dkg kristálycukor
    • 20 dkg liszt
    • 25 dkg barack (lehet kompót is)
    • 10 dkg baracklekvár

    Krémhez:

    • 5 dl habtejszín
    • 3 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 tasak habfixáló por

    Mázhoz:

    • 10 dkg tejbevonó
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tojásokat a kristálycukorral habosra verjük, amíg világos és könnyű állagú nem lesz. Az átszitált lisztet apránként, óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába, hogy a habosságát megőrizze. A masszát egy 30×40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    A kihűlt piskótát megkenjük lekvárral, majd egyenletesen megszórjuk a felkockázott barackkal. A tejszínt a kétféle cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a gyümölcsre, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

    A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat, majd vékonyan ráöntjük a sütemény tetejére. Visszatesszük a hűtőbe, amíg a máz megdermed. Meleg vízbe mártott, szárazra törölt késsel szépen felszeleteljük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek