Tejszínes-barackos szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 23 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 25 dkg barack (lehet kompót is)
- 10 dkg baracklekvár
Krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 3 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tasak habfixáló por
Mázhoz:
- 10 dkg tejbevonó
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A tojásokat verjük fel a kristálycukorral habosra. Az átszitált lisztet apránként forgassuk a tojásos masszába. Egy 30*40 cm-es tepsibe öntjük,amit előzőleg kibéleltünk sütőpapírral.180 fokon sütjük 30 percig. Ha kihűlt,lekvárral megkenjük a tésztát és a felkockázott barackkal megszórjuk. A tejszínt felverjük a kétféle cukorral és a habfixálóval, majd rásimítjuk a barackra és dermedésig hűtjük.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk és elkeverjük benne a vajat.Csorgassuk rá a sütire, majd tegyük vissza a hűtőbe,hogy a máz megdermedjen. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.