Igazi klasszikus: Mese almás recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a kenéshez - 3 kg alma (héjastul, magházastul számolva)
- cukor
- fahéj
Elkészítése:
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levét. Fahéjjal és cukorral ízesítjük ízlés szerint, majd félretesszük, hogy összeérjenek az ízek. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két egyenlő részre osztjuk. A tésztát könnyedén lehet kezelni tojás nélkül is, tökéletesen működik.
Az egyik tésztagombócot lisztezett munkalapon kinyújtjuk, majd egy vajjal vagy margarinnal kikent, 30×39 cm-es tepsibe helyezzük. Az előkészített almát rásimítjuk a tésztára, ügyelve, hogy egyenletes réteg legyen. A másik tésztalapot kinyújtjuk, és az almás tölteléket befedjük vele.
A tetejét megkenjük tojássárgájával, majd villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Kedvünk szerint villával mintákat is húzhatunk a tetejére. Az előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét, majd szeletelve kínáljuk. Ez a sütemény nemcsak finom, hanem igazán látványos is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









