Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Igazi klasszikus: Mese almás recept

Igazi klasszikus: Mese almás
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 2 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a kenéshez
    • 3 kg alma (héjastul, magházastul számolva)
    • cukor
    • fahéj

    Elkészítése:

    Az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levét. Fahéjjal és cukorral ízesítjük ízlés szerint, majd félretesszük, hogy összeérjenek az ízek. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két egyenlő részre osztjuk. A tésztát könnyedén lehet kezelni tojás nélkül is, tökéletesen működik.

    Az egyik tésztagombócot lisztezett munkalapon kinyújtjuk, majd egy vajjal vagy margarinnal kikent, 30×39 cm-es tepsibe helyezzük. Az előkészített almát rásimítjuk a tésztára, ügyelve, hogy egyenletes réteg legyen. A másik tésztalapot kinyújtjuk, és az almás tölteléket befedjük vele.

    A tetejét megkenjük tojássárgájával, majd villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Kedvünk szerint villával mintákat is húzhatunk a tetejére. Az előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét, majd szeletelve kínáljuk. Ez a sütemény nemcsak finom, hanem igazán látványos is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá