Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hálós almás pite recept

Hálós almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 1 csipet só
    • 10 dkg cukor
    • 12,5 dkg Rama
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejföl
    • 0,5 citrom reszelt héja

    Töltelékhez:

    • 1 kg alma
    • 10 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • búzadara
    • kis citromlé

    Elkészítése:

    Az almákat alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd a felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a másik felét apró kockákra vágjuk. Az almát cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, és egy kis citromlével meglocsoljuk.

    A tésztához a lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük, majd a szobahőmérsékletű margarint elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a sót, cukrot, tojássárgáját, tejfölt, és belereszeljük a citrom héját. Az egészet simára dolgozzuk.

    Egy 38×23 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, és liszttel megszórjuk. A tésztát kb. 70-30 százalékban elosztjuk: a nagyobbik adagot a tepsi méretére nyújtjuk, majd villával megszurkáljuk. 180 fokon, 10 percig elősüthetjük.

    Az almához keverünk annyi búzadarát, hogy felszívja a felesleges levet, majd eloszlatjuk a tésztán. A maradék tésztát rácsozóra gurítjuk, hogy hálót kapjunk, majd óvatosan az almás töltelékre helyezzük.

    A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel, kb. 28 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve megkenhetjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percig pihentetjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá