Hálós almás pite recept

Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 10 dkg cukor
- 12,5 dkg Rama
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tejföl
- 0,5 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 1 kg alma
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- búzadara
- kis citromlé
Elkészítése:
Az almákat alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd a felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a másik felét apró kockákra vágjuk. Az almát cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, és egy kis citromlével meglocsoljuk.
A tésztához a lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük, majd a szobahőmérsékletű margarint elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a sót, cukrot, tojássárgáját, tejfölt, és belereszeljük a citrom héját. Az egészet simára dolgozzuk.
Egy 38×23 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, és liszttel megszórjuk. A tésztát kb. 70-30 százalékban elosztjuk: a nagyobbik adagot a tepsi méretére nyújtjuk, majd villával megszurkáljuk. 180 fokon, 10 percig elősüthetjük.
Az almához keverünk annyi búzadarát, hogy felszívja a felesleges levet, majd eloszlatjuk a tésztán. A maradék tésztát rácsozóra gurítjuk, hogy hálót kapjunk, majd óvatosan az almás töltelékre helyezzük.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel, kb. 28 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve megkenhetjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percig pihentetjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »