Almás pite recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 52 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 cs sütőpor
- 4 ek tejföl
Töltelék:
- 1,5 kg alma pucolva és reszelve
- 5-6 ek cukor
- 2 kk fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát. Elfelezzük, majd az egyik tésztát kinyújtjuk egy 30*40 cm-es téglalappá. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd a tésztát belesimítjuk.
Az almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd elterítjük a tésztán. A maradék tésztát kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket. Villával megszurkáljuk a tetejét.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd a hőfokot 180 fokra mérsékeljük és kb 30 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.