Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 52 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj
    • 1 cs sütőpor
    • 4 ek tejföl

    Töltelék:

    • 1,5 kg alma pucolva és reszelve
    • 5-6 ek cukor
    • 2 kk fahéj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát. Elfelezzük, majd az egyik tésztát kinyújtjuk egy 30*40 cm-es téglalappá. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd a tésztát belesimítjuk.

    Az almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd elterítjük a tésztán. A maradék tésztát kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket. Villával megszurkáljuk a tetejét.

    200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd a hőfokot 180 fokra mérsékeljük és kb 30 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá