Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös piskóta recept

Gyümölcsös piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*25 cm-es formához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 90 g teljes kiőrlésű barnarizsliszt
    • 50 g negyedannyi ugyanannyi édesítő
    • fél citrom
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 15 dkg fagyasztott áfonya
    • 30 dkg fagyasztott eper

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra és alulra betolunk egy kis tepsit háromnegyedig engedve vízzel. (Ez azért kell, hogy megfelelő legyen a páratartalom a cukrászpiskótáhhoz).

    A fagyasztott gyümölcsöt egy szűrőbe tesszük, csapvízzel kicsit lemossuk és hozzákeverünk egy evőkanál édesítőszert. Félrerakjuk, hagyjuk lecsepegni.

    A barnarizslisztet és a kakaóport egy kis tálban elkeverjük és félretesszük. Kimérem az édesítőszert a tésztához.

    A tojásokat szétválasztjuk.

    A citromot meggörgetjük néhányszor a pulton, félbevágjuk és a fehérjéhez csurgatunk/nyomunk belőle pár cseppet. A tojásfehérje szerkezetét az igazi citrom leve kicsit összerántja, így amikor felverjük, sokkal jobban lehet vele dolgozni.

    Az édesítő 1/3-ad részét a sárgájához, 2/3-ad részét a fehérjéhez adjuk.

    Kézimixerrel kemény habbá verjük a fehérjét, utána a sárgáját habosra keverjük az édesítővel, majd a felvert fehérjéből 3-4 evőkanállal hozzáadunk a sárgájához és tovább verjük kézimixerrel, amíg egy habos, nehezebben folyós anyagot kapunk belőle.

    A tojássárgáját egy spatula segítségével hozzáadjuk a fehérjéhez és egy nagy méretű kézi habverővel összedolgozzuk, hogy a fehérjét ne törjük össze.

    Ehhez a homogén masszához adjuk a kakaóporos lisztet, 3-4 adagban elosztva és óvatosan hozzákeverem a kézi habverővel.

    Végül gyorsan elfelezzük az epreket, a nagyobbakat negyedeljük, hozzáadom a tésztához a gyümölcs 3/4-ed részét és a formába öntjük. A tetejére szórjuk a maradék gyümölcsöt és mehet a sütőbe.

    Arra figyelni kell, hogy a vízzel felöntött tepsi lehetőleg mellette legyen, vagy ha a alatta van, akkor ne közvetlen a süti alatt, mert nem sül meg a víz feletti tészta!

    Kb 20-25 perc alatt megsül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá