Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös diós sütemény recept

Gyümölcsös diós sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 1 csipet só
    • 1 tasak sütőpor
    • 12 dkg darált dió
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg barna nádcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 30 dkg natúr joghurt
    • 0,5 dl tej
    • gyümölcs ízlés szerint (2 nagyobb sárgabarack, 2 marék ribizli, 1 marék szeder)

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük és egy közepes tepsit (20*30 cm) kikenünk margarinnal és meghintjük liszttel.

    A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, darált dióval.

    Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a joghurttal.

    A két részt összeforgatjuk, és a tejjel lazítjuk.

    Az előkészített tepsibe simítjuk.

    A gyümölcsöket megtisztítjuk, a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd a ribizlivel és a szederrel bőségesen megszórjuk a süti tetejét.

    (Ha mirelit gyümölcsöt használunk, azt kiolvasztás nélkül, a befőttet pedig lecsepegtetve szórjuk a tésztára.)

    180 fokon alul-felülsütéssel tűpróbáig sütjük. Ez nekem most 37 perc volt.

    Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Ez egy olyan süti, amihez a hozzávalókat csak összekeverjük, ha tepsibe került, pedig megszórjuk a gyümölcsökkel. Pár perc az egész, aztán csak várjuk, hogy megsüljön és kihűljön. Nem túl édes, de a gyümölcsöktől igazán szaftos sütemény. Remek lezárása egy családi ebédnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá