Gyümölcsös diós sütemény recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 tasak sütőpor
- 12 dkg darált dió
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg barna nádcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg natúr joghurt
- 0,5 dl tej
- gyümölcs ízlés szerint (2 nagyobb sárgabarack, 2 marék ribizli, 1 marék szeder)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük és egy közepes tepsit (20*30 cm) kikenünk margarinnal és meghintjük liszttel.
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, darált dióval.
Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a joghurttal.
A két részt összeforgatjuk, és a tejjel lazítjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd a ribizlivel és a szederrel bőségesen megszórjuk a süti tetejét.
(Ha mirelit gyümölcsöt használunk, azt kiolvasztás nélkül, a befőttet pedig lecsepegtetve szórjuk a tésztára.)
180 fokon alul-felülsütéssel tűpróbáig sütjük. Ez nekem most 37 perc volt.
Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Ez egy olyan süti, amihez a hozzávalókat csak összekeverjük, ha tepsibe került, pedig megszórjuk a gyümölcsökkel. Pár perc az egész, aztán csak várjuk, hogy megsüljön és kihűljön. Nem túl édes, de a gyümölcsöktől igazán szaftos sütemény. Remek lezárása egy családi ebédnek.