Gyümölcsös diós sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tasak sütőpor
  • 12 dkg darált dió
  • 2 nagyobb tojás
  • 15 dkg barna nádcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 dkg natúr joghurt
  • 0,5 dl tej
  • gyümölcs ízlés szerint (2 nagyobb sárgabarack, 2 marék ribizli, 1 marék szeder)

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük és egy közepes tepsit (20*30 cm) kikenünk margarinnal és meghintjük liszttel.

A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, darált dióval.

Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a joghurttal.

A két részt összeforgatjuk, és a tejjel lazítjuk.

Az előkészített tepsibe simítjuk.

A gyümölcsöket megtisztítjuk, a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd a ribizlivel és a szederrel bőségesen megszórjuk a süti tetejét.

(Ha mirelit gyümölcsöt használunk, azt kiolvasztás nélkül, a befőttet pedig lecsepegtetve szórjuk a tésztára.)

180 fokon alul-felülsütéssel tűpróbáig sütjük. Ez nekem most 37 perc volt.

Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Ez egy olyan süti, amihez a hozzávalókat csak összekeverjük, ha tepsibe került, pedig megszórjuk a gyümölcsökkel. Pár perc az egész, aztán csak várjuk, hogy megsüljön és kihűljön. Nem túl édes, de a gyümölcsöktől igazán szaftos sütemény. Remek lezárása egy családi ebédnek.