Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes-túrós kevert süti recept

Grízes-túrós kevert süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    bögre mérete 2,5 dl:

    • 1 kis pohár tejföl (kb 2 dl)
    • fél bögre búzadara (kb 10 dkg)
    • 25 dkg zsíros tehéntúró
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 bögre kristálycukor (kb 16 dkg)
    • reszelt citromhéj

    Elkészítése:

    A túrót a grízzel összekeverjük, majd 30 percet pihentetjük.

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük.

    A többi hozzávalót egy másik tálban jól összekeverjük, hozzáadjuk a túrót és egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.

    Kisebb méretű (nálam 33*25 cm-es), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Akkor jó, ha a teteje aranybarna színű.

    Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük és szeleteljük.

    Tipp:

    Másodszor, amikor sütöttem megszórtam meggyel, ami nem süllyed le az aljára, szóval apróbb gyümölccsel is bátran készíthető. Az adagot dupláztam és 35*30 cm-es tepsiben sütöttem a meggyeset.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá