Grízes-túrós kevert süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
bögre mérete 2,5 dl:
- 1 kis pohár tejföl (kb 2 dl)
- fél bögre búzadara (kb 10 dkg)
- 25 dkg zsíros tehéntúró
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 bögre kristálycukor (kb 16 dkg)
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
A túrót a grízzel összekeverjük, majd 30 percet pihentetjük.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót egy másik tálban jól összekeverjük, hozzáadjuk a túrót és egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
Kisebb méretű (nálam 33*25 cm-es), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó, ha a teteje aranybarna színű.
Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük és szeleteljük.
Tipp:
Másodszor, amikor sütöttem megszórtam meggyel, ami nem süllyed le az aljára, szóval apróbb gyümölccsel is bátran készíthető. Az adagot dupláztam és 35*30 cm-es tepsiben sütöttem a meggyeset.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »