Hozzávalók:
bögre mérete 2,5 dl:
Elkészítése:
A túrót a grízzel összekeverjük, majd 30 percet pihentetjük.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót egy másik tálban jól összekeverjük, hozzáadjuk a túrót és egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.
Kisebb méretű (nálam 33*25 cm-es), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó, ha a teteje aranybarna színű.
Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük és szeleteljük.
Másodszor, amikor sütöttem megszórtam meggyel, ami nem süllyed le az aljára, szóval apróbb gyümölccsel is bátran készíthető. Az adagot dupláztam és 35*30 cm-es tepsiben sütöttem a meggyeset.