Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes, mézes krémes recept

Grízes, mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 500 g finomliszt
    • 150 g porcukor
    • 60 g puha vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 130 g tejföl
    • 2 ek méz

    Krémhez:

    • 250 g porcukor
    • 200 g vaj
    • 600 ml tej
    • ízlés szerint lekvár
    • 150 g csoki

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a vajat, a tejfölt, a mézet és végül a tojásokat.
    Alaposan keverjük össze, majd tegyük be a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.

    A tejből és a grízből tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük.

    A tésztát lisztezett munkalapon 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztákat 2-3 mm vastagságú téglalapokra nyújtjuk.

    Sütőpapírra vagy szilikon sütőlapra helyezve, 180 fokora előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.

    Egy keverőtálba tesszük a vajat, a porcukrot és végül a kihűlt tejbegrízt. Kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük 20 percre.

    Az első lapot megkenjük a krém felével, majd a második lapot ráhelyezzük. Ezt a lapot alaposan megkenjük lekvárral.
    Erre megy a harmadik lap. Ezt kenjük meg a krém másik felével, majd ráhelyezzük az utolsó lapot.

    A csokit mikróban felolvasztjuk és a süti tetejét bevonjuk vele. Legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá