Grízes, mézes krémes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 150 g porcukor
- 60 g puha vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 130 g tejföl
- 2 ek méz
Krémhez:
- 250 g porcukor
- 200 g vaj
- 600 ml tej
- ízlés szerint lekvár
- 150 g csoki
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a vajat, a tejfölt, a mézet és végül a tojásokat.
Alaposan keverjük össze, majd tegyük be a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.
A tejből és a grízből tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük.
A tésztát lisztezett munkalapon 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztákat 2-3 mm vastagságú téglalapokra nyújtjuk.
Sütőpapírra vagy szilikon sütőlapra helyezve, 180 fokora előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.
Egy keverőtálba tesszük a vajat, a porcukrot és végül a kihűlt tejbegrízt. Kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük 20 percre.
Az első lapot megkenjük a krém felével, majd a második lapot ráhelyezzük. Ezt a lapot alaposan megkenjük lekvárral.
Erre megy a harmadik lap. Ezt kenjük meg a krém másik felével, majd ráhelyezzük az utolsó lapot.
A csokit mikróban felolvasztjuk és a süti tetejét bevonjuk vele. Legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük.