Grízes, mézes krémes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 150 g porcukor
- 60 g puha vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kk szódabikarbóna
- 130 g tejföl
- 2 ek méz
Krémhez:
- 250 g porcukor
- 200 g vaj
- 600 ml tej
- ízlés szerint lekvár
- 150 g csoki
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a vajat, a tejfölt, a mézet és végül a tojásokat.
Alaposan keverjük össze, majd tegyük be a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.
A tejből és a grízből tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük.
A tésztát lisztezett munkalapon 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztákat 2-3 mm vastagságú téglalapokra nyújtjuk.
Sütőpapírra vagy szilikon sütőlapra helyezve, 180 fokora előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.
Egy keverőtálba tesszük a vajat, a porcukrot és végül a kihűlt tejbegrízt. Kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük 20 percre.
Az első lapot megkenjük a krém felével, majd a második lapot ráhelyezzük. Ezt a lapot alaposan megkenjük lekvárral.
Erre megy a harmadik lap. Ezt kenjük meg a krém másik felével, majd ráhelyezzük az utolsó lapot.
A csokit mikróban felolvasztjuk és a süti tetejét bevonjuk vele. Legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









