Grízes, mézes krémes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 150 g porcukor
- 60 g puha vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 130 g tejföl
- 2 ek méz
Krémhez:
- 250 g porcukor
- 200 g vaj
- 600 ml tej
- ízlés szerint lekvár
- 150 g csoki
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a vajat, a tejfölt, a mézet és végül a tojásokat.
Alaposan keverjük össze, majd tegyük be a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.
A tejből és a grízből tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük.
A tésztát lisztezett munkalapon 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztákat 2-3 mm vastagságú téglalapokra nyújtjuk.
Sütőpapírra vagy szilikon sütőlapra helyezve, 180 fokora előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.
Egy keverőtálba tesszük a vajat, a porcukrot és végül a kihűlt tejbegrízt. Kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük 20 percre.
Az első lapot megkenjük a krém felével, majd a második lapot ráhelyezzük. Ezt a lapot alaposan megkenjük lekvárral.
Erre megy a harmadik lap. Ezt kenjük meg a krém másik felével, majd ráhelyezzük az utolsó lapot.
A csokit mikróban felolvasztjuk és a süti tetejét bevonjuk vele. Legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »