Grízes, mézes krémes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 150 g porcukor
- 60 g puha vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kk szódabikarbóna
- 130 g tejföl
- 2 ek méz
Krémhez:
- 250 g porcukor
- 200 g vaj
- 600 ml tej
- ízlés szerint lekvár
- 150 g csoki
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a vajat, a tejfölt, a mézet és végül a tojásokat.
Alaposan keverjük össze, majd tegyük be a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.
A tejből és a grízből tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük.
A tésztát lisztezett munkalapon 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztákat 2-3 mm vastagságú téglalapokra nyújtjuk.
Sütőpapírra vagy szilikon sütőlapra helyezve, 180 fokora előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.
Egy keverőtálba tesszük a vajat, a porcukrot és végül a kihűlt tejbegrízt. Kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük 20 percre.
Az első lapot megkenjük a krém felével, majd a második lapot ráhelyezzük. Ezt a lapot alaposan megkenjük lekvárral.
Erre megy a harmadik lap. Ezt kenjük meg a krém másik felével, majd ráhelyezzük az utolsó lapot.
A csokit mikróban felolvasztjuk és a süti tetejét bevonjuk vele. Legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









