Grízes, mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 500 g finomliszt
  • 150 g porcukor
  • 60 g puha vaj
  • 2 tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 130 g tejföl
  • 2 ek méz

Krémhez:

  • 250 g porcukor
  • 200 g vaj
  • 600 ml tej
  • ízlés szerint lekvár
  • 150 g csoki

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a vajat, a tejfölt, a mézet és végül a tojásokat.
Alaposan keverjük össze, majd tegyük be a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.

A tejből és a grízből tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük.

A tésztát lisztezett munkalapon 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztákat 2-3 mm vastagságú téglalapokra nyújtjuk.

Sütőpapírra vagy szilikon sütőlapra helyezve, 180 fokora előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.

Egy keverőtálba tesszük a vajat, a porcukrot és végül a kihűlt tejbegrízt. Kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük 20 percre.

Az első lapot megkenjük a krém felével, majd a második lapot ráhelyezzük. Ezt a lapot alaposan megkenjük lekvárral.
Erre megy a harmadik lap. Ezt kenjük meg a krém másik felével, majd ráhelyezzük az utolsó lapot.

A csokit mikróban felolvasztjuk és a süti tetejét bevonjuk vele. Legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük.