Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes kocka recept

Grízes kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 5 ek liszt
    • 5 ek cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 0,5 cs sütőpor

    Krém:

    • 750 ml tej
    • 120 g cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 80 g búzadara
    • 150 g vaj vagy margarin
    • aki szeretne pluszban tehet bele vaníliás cukrot vagy vaníliaaromát vagy pasztát

    Máz:

    • 150 ml tejszín (cukrozatlan, 30%-os)
    • 150 g ét vagy tejcsoki

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

    A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport.

    A tojások fehérjét keményre felverjük a cukorral, majd a robotgép alacsony fokozatán egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat.

    A tojásos masszába beledolgozzuk a lisztes keveréket is. Csak addig keverjük, amíg a massza homogén nem lesz.

    A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd a tepsiben hagyjuk.

    Közben a búzadarát, pudingport és a cukrot egy edénybe mérjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet és csomómentesre keverjük, végül sűrűre főzzük.

    Amikor a krém langyosra hűlt, akkor beledolgozzuk a vajat/margarint is és alaposan kihabosítjuk.

    Az elkészült krémet a piskótára simítjuk.

    Közben a tejszínt felmelegítjük és ráöntjük a csokira és addig keverjük, amíg a massza teljesen homogén nem lesz. A mázat a sütire öntjük, majd pár órát hagyjuk dermedni hűtőbe téve.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá