Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Krém:
Máz:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport.
A tojások fehérjét keményre felverjük a cukorral, majd a robotgép alacsony fokozatán egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat.
A tojásos masszába beledolgozzuk a lisztes keveréket is. Csak addig keverjük, amíg a massza homogén nem lesz.
A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd a tepsiben hagyjuk.
Közben a búzadarát, pudingport és a cukrot egy edénybe mérjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet és csomómentesre keverjük, végül sűrűre főzzük.
Amikor a krém langyosra hűlt, akkor beledolgozzuk a vajat/margarint is és alaposan kihabosítjuk.
Az elkészült krémet a piskótára simítjuk.
Közben a tejszínt felmelegítjük és ráöntjük a csokira és addig keverjük, amíg a massza teljesen homogén nem lesz. A mázat a sütire öntjük, majd pár órát hagyjuk dermedni hűtőbe téve.