Grízes kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 5 tojás szétválasztva
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 0,5 cs sütőpor

Krém:

  • 750 ml tej
  • 120 g cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 80 g búzadara
  • 150 g vaj vagy margarin
  • aki szeretne pluszban tehet bele vaníliás cukrot vagy vaníliaaromát vagy pasztát

Máz:

  • 150 ml tejszín (cukrozatlan, 30%-os)
  • 150 g ét vagy tejcsoki

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport.

A tojások fehérjét keményre felverjük a cukorral, majd a robotgép alacsony fokozatán egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat.

A tojásos masszába beledolgozzuk a lisztes keveréket is. Csak addig keverjük, amíg a massza homogén nem lesz.

A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd a tepsiben hagyjuk.

Közben a búzadarát, pudingport és a cukrot egy edénybe mérjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet és csomómentesre keverjük, végül sűrűre főzzük.

Amikor a krém langyosra hűlt, akkor beledolgozzuk a vajat/margarint is és alaposan kihabosítjuk.

Az elkészült krémet a piskótára simítjuk.

Közben a tejszínt felmelegítjük és ráöntjük a csokira és addig keverjük, amíg a massza teljesen homogén nem lesz. A mázat a sütire öntjük, majd pár órát hagyjuk dermedni hűtőbe téve.