Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gréti szelet recept

Gréti szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 gramm porcukor
    • 200 gramm liszt
    • 100 gramm tej
    • 100 gramm vaj olvasztva
    • 4 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 evőkanál gyümölcs likőr
    • csipetnyi só

    Krém:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 csomag hidegen keverhető (főzés nélküli) pudingpor
    • 2 dl tej

    Máz:

    • 9 teáskanál kristálycukor
    • 5 teáskanál víz
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 2 evőkanál vaj

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 24*32 cm-es formát és vajazzuk ki.

    Válasszuk szét a tojásokat és a sárgákat keverjük habosra a porcukorral. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt.

    A lisztet keverjük össze a kakaóporral, sütőporral és a csipetnyi sóval. Következő lépésként a fehérjét verjük kemény habbá, majd egy spatula segítségével óvatosan forgassuk bele a sárga masszát. Ezután adjuk hozzá az összekevert lisztet, óvatosan forgassuk, továbbra se törjük össze a fehérjét.

    Öntsük az elkészült masszát a formába, tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 35-40 percig. Az elkészült piskótát borítsuk rácsra és hagyjuk kihűlni.

    Amíg sül a piskóta, készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt verjük fel keményre. A hideg tejben keverjük csomómentesre a vaníliás pudingport és verjük fel keményre.

    A vajat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd dolgozzuk bele a pudingot és óvatos mozdulatokkal a felvert tejszínhabot is keverjük bele.

    A mázhoz forraljuk fel a vizet és a cukrot, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaóport. Alacsony fokozaton főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés mellett dolgozzuk bele a masszába. Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni a használat előtt.

    Az összeállításhoz helyezzük a piskótát tálcára, egyenletesen simítsuk el a krémet rajta, végül vonjuk be a mázzal. Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe legalább két órára, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá