Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gomba recept

Gomba
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1/2 kg darált keksz
    • 1 kocka margarin
    • 1 db rumaroma
    • 15 dkg porcukor
    • 1,5 dl tej
    • annyi baracklekvár, hogy formálható legyen

    Krém:

    • 1 csomag csokoládé puding
    • 2,5 dl tej
    • 1 csomag gesztenyemassza
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • ízlés szerint pici rum vagy rumaroma
    • cukrozott kakaópor a hempergetéshez
    • babapiskóta

    Elkészítése:

    Kisméretű tea szűrőt kivizezünk, és belenyomkodjuk a tésztát, majd kiöntjük belőle (kb 1/2-3/4 órát állni hagyjuk).

    Pudingot megfőzzük a 2,5 dl tejben, sűrű masszát kapunk, állandó keverés mellett kihűtjük. Porcukrot a vajjal kikavarjuk, beletesszük a rumot, az áttört gesztenyemasszát, és végül az egészet a pudinggal összeturmixoljuk.

    Megtöltjük vele a gombafejeket, mindegyik közepébe fél babapiskótát szúrunk. Lábuknál fogva cukrozott kakaóba forgatjuk a kalapjukat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá