Gomba

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1/2 kg darált keksz
  • 1 kocka margarin
  • 1 db rumaroma
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 dl tej
  • annyi baracklekvár, hogy formálható legyen

Krém:

  • 1 csomag csokoládé puding
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag gesztenyemassza
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • ízlés szerint pici rum vagy rumaroma
  • cukrozott kakaópor a hempergetéshez
  • babapiskóta

Elkészítése:

Kisméretű tea szűrőt kivizezünk, és belenyomkodjuk a tésztát, majd kiöntjük belőle (kb 1/2-3/4 órát állni hagyjuk).

Pudingot megfőzzük a 2,5 dl tejben, sűrű masszát kapunk, állandó keverés mellett kihűtjük. Porcukrot a vajjal kikavarjuk, beletesszük a rumot, az áttört gesztenyemasszát, és végül az egészet a pudinggal összeturmixoljuk.

Megtöltjük vele a gombafejeket, mindegyik közepébe fél babapiskótát szúrunk. Lábuknál fogva cukrozott kakaóba forgatjuk a kalapjukat.