Gluténmentes puncsszelet recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek rizsliszt
- 4 ek eritrit vagy cukor
Töltelékhez:
- 30 dkg (GM) piskóta vagy keksz maradék
- egy evőkanál kakaópor
- ízlés szerint mazsola
- lekvár
- 1 fiola rumaroma
Sziruphoz:
- 15 dkg cukor
- 50 ml víz
Mázhoz:
- 25 dkg cukor
- 130 ml víz
- 1 kávéskanál 20 %-os ecet
- pár csepp piros ételfesték
- továbbá kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat az eritrittel habosra verjük, majd hozzákeverjük a lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.
Sütőpapírral kibélelt, kicsi tepsibe öntjük, elsimítjuk és 170 fokos légkeveréses sütőben 10 perc alatt készre sütjük. A papírt lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni.
A szirup hozzávalóit felforraljuk.
A piskóta és keksz maradékokat összemorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, rumaromát, a mazsolát, majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük.
A piskótát középen ketté vágjuk, megkenjük vékonyan eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket és befedjük a másik lappal. Jól lenyomkodjuk.
Elkészítjük a mázat. A vizet, cukrot, ecetet feltesszük kb 10 percig főzzük forralva, félretesszük és keverjük. Ahogy hűl, úgy sűrűsödik. Belekeverjük az ételfestéket, annyit, hogy rózsaszín legyen.
Bevonjuk a sütemény tetejét és hagyjuk dermedni. Kevés kókuszreszelékkel meghinthetjük.
Miután a tetején a máz megdermedt szépen szeletelhető.
Tipp:
Maradékmentő recept, ha nincs maradék kekszünk vagy piskótánk, süssünk plusz egy piskótát.