Gluténmentes őszibarack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 70 dkg rizsliszt
- 2 dl tej
- 20 dkg zsír
- 30 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
A töltelékhez:
- a kisült tészta kikapart belseje
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek baracklekvár
- 1 fiola rumaroma
- 1 cs vaníliás cukor
- kb 2 dl tej
A díszítéshez:
- 1 fiola vérnarancs aroma
- 1 fiola mandula aroma
A forgatáshoz:
- kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és a tejet is. Sima tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát becsomagolva 1 órát pihentetjük hűtőben.
A pihentetett tésztából dió nagyságú golyókat formázunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on kb 15perc alatt világosra sütjük. Figyeljünk nagyon rá, elég ha egy kis színt kap, nem szabad túlsütni!
Még melegen kikaparjuk a sütik belsejét.
A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, majd a vajat és végül a tejet apránként adagolva hozzáadjuk. A masszának jól formázható “kókuszgolyó” masszának kell lennie.
2-2 gömböt egy kiskanál segítségével megtöltjük, majd összeragasztjuk azokat.
Az aromákat 1-1 kis tálba öntjük két-két evőkanál vízzel hígítjuk és foltokban megkenjük a barack felületét, majd azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.
Érdemes hagyni pár órát szikkadni, ezt követően fogyasztható is. Az elkészült barackok jól tűrik a fagyasztást!
Ebből a mennyiségből nekem 45 db sütim lett.
Tipp:
Szeptember 4-re, a lányom esküvőjére készült ez a finomság.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »