Gluténmentes őszibarack recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 70 dkg rizsliszt
- 2 dl tej
- 20 dkg zsír
- 30 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
A töltelékhez:
- a kisült tészta kikapart belseje
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek baracklekvár
- 1 fiola rumaroma
- 1 cs vaníliás cukor
- kb 2 dl tej
A díszítéshez:
- 1 fiola vérnarancs aroma
- 1 fiola mandula aroma
A forgatáshoz:
- kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és a tejet is. Sima tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát becsomagolva 1 órát pihentetjük hűtőben.
A pihentetett tésztából dió nagyságú golyókat formázunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on kb 15perc alatt világosra sütjük. Figyeljünk nagyon rá, elég ha egy kis színt kap, nem szabad túlsütni!
Még melegen kikaparjuk a sütik belsejét.
A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, majd a vajat és végül a tejet apránként adagolva hozzáadjuk. A masszának jól formázható “kókuszgolyó” masszának kell lennie.
2-2 gömböt egy kiskanál segítségével megtöltjük, majd összeragasztjuk azokat.
Az aromákat 1-1 kis tálba öntjük két-két evőkanál vízzel hígítjuk és foltokban megkenjük a barack felületét, majd azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.
Érdemes hagyni pár órát szikkadni, ezt követően fogyasztható is. Az elkészült barackok jól tűrik a fagyasztást!
Ebből a mennyiségből nekem 45 db sütim lett.
Tipp:
Szeptember 4-re, a lányom esküvőjére készült ez a finomság.