Gluténmentes linzertál recept
Hozzávalók:
- 30 dkg rizsliszt
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Továbbá:
- porcukor
- baracklekvár
- narancslekvár
- 1 tábla gluténmentes étcsoki
- 1 tábla gluténmentes fehércsoki
- díszítőcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzertésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük.
Ezt követően a tésztát kinyújtjuk és karácsonyi motívumokat szúrunk ki. Én a fenyőknek és a szívecskéknek a közepét is kiszúrtam, a többit úgy készítettem, h legyen mindnek párja.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt megsütjük. Ha légkeveréses programot választunk mindkét tepsit egyszerre meg tudjuk sütni.
A linzerkarikák lyukas tetejét porcukorral meghintjük, a karikák alsó felébe kiskanállal barack lekvárt teszünk, majd óvatosan ráhelyezzük a porcukros tetőt.
Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk hozzáadunk 1 ek étolajat és a narancslekvárral töltött csillagokat belemártjuk, majd rácsra rakjuk és cukorkákkal díszíthetjük.
A fehércsokit is felolvasztjuk 1 ek étolajjal vízgőz felett. A betöltött harangokat ebbe mártjuk meg és szintén a rácson hagyjuk dermedni. Ezeket is díszíthetjük cukorkákkal.
Ha a csoki megszilárdult rajtuk, tálra rendezzük és azonnal kínálhatjuk.
Tipp:
Napokkal az ünnepek előtt elkészíthető, de ez esetben dupla adagot készítsünk, másképp karácsonyig a család pont elkóstolgatja.