Gluténmentes almás pite recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg gluténmentes univerzális lisztkeverék
- 1 cs instant élesztő
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg eritrit
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
A töltelékhez:
- 70-80 dkg reszelt alma
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg eritrit
- 1 kk fahéj
Továbbá:
- 10 dkg darált dió
A lekenéshez:
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit tálba mérjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
A reszelt almát a vajon/margarinon megpároljuk hozzáadjuk az eritritet, a citrom levét és reszelt héját, valamint az őrölt fahéjat is.
A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik felét a piteforma nagyságúra nyújtjuk, úgy hogy pereme is legyen, erre rászórjuk a darált diót, majd rásimítjuk az almatölteléket.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, rizslisztezett munkafelületen, majd puzzle (vagy más egyéb), kiszúróval formákat szúrunk ki, ezeket rárakosgatjuk az almatöltelék tetejére, felvert tojással megkenjük és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Maradt egy kevéske tésztám, azokból is puzzle formákat készítettem és megsütöttem. A pite mellé kínáltam.
Tipp:
Gluténmentes! A gyerekeknek tetszeni fog a puzzle a pite tetején :)