Gluténemntes zabpelyhes minilinzer recept
Hozzávalók:
- 1 csésze apró levelű zabpehely
- 1 csésze aprított mandula
- 1 csésze rizsliszt
- 1/2 tk fahéj
- vanília ízlés szerint
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1/3 csésze datolyaszirup (Ha édesszájú vagy akkor lehet 1/2 csésze is. Használhatsz juharszirupot is.)
- 3 ek kókuszolaj (használhatsz repceolajat is)
- 1 alma
- eperlekvár
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Elkészítése
Keverd össze egy tálban a zabpelyhet, a rizslisztet és az aprított mandulát – lehet egész mandula is és akkor daráld apró darabokra. Keverd hozzá a fűszereket és a citromhéjat.
Egy másik tálban reszeld le az almát – én mindig meghámozom előtte – keverd össze a kókuszzsírral és a datolyasziruppal.
Ezt a keveréket öntsd a másik tál tartalmához és kézzel gyűrd jól össze.Kanállal vagy a kezeddel kis golyónyi darabokat vegyél ki a tésztából és nyomkodd bele egy sütőpapírral borított tepsibe. Majd a gombóc közepébe a mutatóujjaddal csinálj egy kis mélyedést.
Az eperlekvárt tedd a kis mélyedésekbe. Majd 180 fokra előmelegített sütőben, süsd aranybarnára a süteményeket. (kb. 15-20 perc)
Tipp:
Ez a kis minilinzer kiváló tízóraihoz, délutáni nasinak vagy reggelinek, de fogyaszthatod főétkezés után is. Száraz jellegű, mint általában a linzerfélék és ez a változat kevés zsiradékot is tartalmaz – így egészségesebb.
Én imádom a szárazabb sütiket, kekszeket, de ha Te nem annyira szereted a szárazabb süteményeket, fogyaszthatod tejszínhabbal, még egy kis lekvárral, vanília krémmel vagy bármivel, amit szeretsz:)