Gluténemntes zabpelyhes minilinzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csésze apró levelű zabpehely
  • 1 csésze aprított mandula
  • 1 csésze rizsliszt
  • 1/2 tk fahéj
  • vanília ízlés szerint
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1/3 csésze datolyaszirup (Ha édesszájú vagy akkor lehet 1/2 csésze is. Használhatsz juharszirupot is.)
  • 3 ek kókuszolaj (használhatsz repceolajat is)
  • 1 alma
  • eperlekvár

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Elkészítése

Keverd össze egy tálban a zabpelyhet, a rizslisztet és az aprított mandulát – lehet egész mandula is és akkor daráld apró darabokra. Keverd hozzá a fűszereket és a citromhéjat.

Egy másik tálban reszeld le az almát – én mindig meghámozom előtte – keverd össze a kókuszzsírral és a datolyasziruppal.

Ezt a keveréket öntsd a másik tál tartalmához és kézzel gyűrd jól össze.Kanállal vagy a kezeddel kis golyónyi darabokat vegyél ki a tésztából és nyomkodd bele egy sütőpapírral borított tepsibe. Majd a gombóc közepébe a mutatóujjaddal csinálj egy kis mélyedést.

Az eperlekvárt tedd a kis mélyedésekbe. Majd 180 fokra előmelegített sütőben, süsd aranybarnára a süteményeket. (kb. 15-20 perc)

Tipp:

Ez a kis minilinzer kiváló tízóraihoz, délutáni nasinak vagy reggelinek, de fogyaszthatod főétkezés után is. Száraz jellegű, mint általában a linzerfélék és ez a változat kevés zsiradékot is tartalmaz – így egészségesebb.

Én imádom a szárazabb sütiket, kekszeket, de ha Te nem annyira szereted a szárazabb süteményeket, fogyaszthatod tejszínhabbal, még egy kis lekvárral, vanília krémmel vagy bármivel, amit szeretsz:)