Gesztenyés tiramisu recept
Hozzávalók:
- babapiskóta
- 4 dl lefőzött és kihűtött feketekávé
- 2 dl marsala likőr
- 1 kg mascarpone
- 50 dkg gesztenyemassza
- 15-20 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - tetejére kakaópor
Elkészítése:
Az egész tojásokat robotgéppel habosra keverem a cukorral, majd a kézzel kikevert mascarpone felét óvatosan beleforgatom.
Közben a gesztenyemasszákat és fél dl rumot meg a mascarpone másik felét összekeverem a robotgéppel. A likőrt és a kávét összekeverem.
Egy téglalap alakú tál vagy jénai aljára elkezdem rétegezni: kezdem a kávés-likőrös masszába mártott piskótákkal, majd a sár gakrém és a gesztenye és ezt mégegyszer megismétlem.
A tetejét cukrozatlan kakaóporral meghintem és legalább 5 órára behűtöm.
Ha a sima alapreceptet szeretnéd megcsinálni, csak hagyd ki a gesztenyét és végy feleannyi mascarponét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »










