Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés tiramisu recept

Gesztenyés tiramisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • babapiskóta
    • 4 dl lefőzött és kihűtött feketekávé
    • 2 dl marsala likőr
    • 1 kg mascarpone
    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 15-20 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • tetejére kakaópor

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat robotgéppel habosra keverem a cukorral, majd a kézzel kikevert mascarpone felét óvatosan beleforgatom.

    Közben a gesztenyemasszákat és fél dl rumot meg a mascarpone másik felét összekeverem a robotgéppel. A likőrt és a kávét összekeverem.

    Egy téglalap alakú tál vagy jénai aljára elkezdem rétegezni: kezdem a kávés-likőrös masszába mártott piskótákkal, majd a sár gakrém és a gesztenye és ezt mégegyszer megismétlem.

    A tetejét cukrozatlan kakaóporral meghintem és legalább 5 órára behűtöm.

    Ha a sima alapreceptet szeretnéd megcsinálni, csak hagyd ki a gesztenyét és végy feleannyi mascarponét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá