Gesztenyés mézes recept
Ők is elkészítették
Tészta hozzávalói:
- 10 dkg méz
- 15 dkg cukor
- 6 dkg margarin
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- fél evőkanál szódabikarbóna
- csipet só
Krém:
- 5 dl tej
- 5 púpos evőkanál liszt
- 20 dkg margarin / vaj
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg gesztenyemassza
- ízlés szerint rum
Elkészítése:
Mézet, vajat, cukrot megolvasztjuk egy fazékban, Majd elzárjuk a tűzhelyet. A száraz anyagokat összekeverjük.
A tojásokat meglazítjuk egy villával, hozzáadjuk a meleg, olvasztott mézes alapba és elkeverjük. Hozzáadjuk a kakaós – szódás – lisztet és eldolgozzuk.
A tésztát deszkára borítjuk,átgyúrjuk, négy részre osztjuk. Kb. 30 x 35 cm-es lapokat nyújtunk és 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük.
Nem kell sokáig! Kb.8-10 perc alatt kész is van. Ha kész kihűtjük.
Krém:
A tejben csomómentesre keverjük a lisztet. Ha nem sikerül, akkor átszűrjük, nálam is előfordul. Sűrű krémmé főzzük és kihűtjük. (bele lehet állítani hideg vízbe is az edényt, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, de sütés előtt is lefőzhetjük)
A margarint / vajat kihabosítjuk a porcukorral. A főzött alapot simára keverjük, hozzáadjuk a cukros krémet és összekeverjük.
Végezetül a gesztenyemasszát összetörjük vagy lereszeljük és azt is a krémhez adjuk. Ízlés szerint rummal ízesítjük.
A lapokat betöltjük, tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.