Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés alagút recept

Gesztenyés alagút
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 3 evőkanál finomliszt
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor
    • csipet só
    • késhegynyi sütőpor

    Krém:

    • 35 dkg gesztenyemassza
    • 3 ek porcukor
    • 4 csomag vaníliás cukor
    • 5 dl habtejszín
    • 40 ml rum vagy aroma
    • 2 dkg zselatin

    Díszítés:

    • 10 dkg 60 %-os étcsokoládé
    • 0,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával. A lisztet átforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral.

    A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukorral kemény habot verünk belőle.

    A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze!

    Sütőpapírral bélelt kb 25*35 cm-es tepsibe simítjuk,majd 180 fokon kb 10-15 percig sütjük.

    A sütőből kivéve lisztezett sütőpapírra vagy konyharuhára borítjuk és egy rácson hűlni hagyjuk.

    Kikeverünk 20 dkg gesztenyemasszát a 3 ek porcukorral, 2 cs vaníliás cukorral és a rummal. A maradék 15 dkg gesztenyéből egy sütőpapíron őzgerinc hosszúságú rudat sodrunk.

    Közben a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé beledolgozzuk a maradék 2 csomag vaníliás cukrot is. Ezután óvatosan a gesztenyébe forgatjuk a habot.

    A zselatint olvadásig melegítjük, majd kicsit hűlni hagyjuk, ezután a gesztenyés habhoz adjuk.

    Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk.

    A kihűlt piskótából levágjuk az őzgerinc méretét, amivel majd kibéleljük a formát és egy széles csíkot ezzel fedünk majd be.

    Ezután megtöltjük a tésztával bélelt őzgerincet a krém felével, közepébe rakjuk a gesztenyerudat, majd a maradék krémet is rásimítjuk.

    A tetejét beborítjuk a piskótacsíkkal, ráhajtjuk a folpackot és hűtőbe tesszük.

    A mázhoz felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét és kevergetve felolvasztjuk benne. Ha szükséges rövid időre visszatehetjük a tűzre.

    A jól lehűtött roládot körbekenjük a csokoládéval. Végül hűtőbe tesszük, hogy a máz megszilárduljon rajta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá