Gesztenyés kosárka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg vaj
- 2 cl rum
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a gesztenyét áttörjük a porcukorral, rummal, majd hozzáadjuk a vajat és jól összedolgozzuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és muffin vagy kosár formába igazítjuk. Esetleg úgy is készíthetjük, hogy a tésztából diónyi darabokat szakítunk és az ujjainkkal belenyomkodjuk a formába. A tölteléket beletöltjük a formákba.
180 fokra előmelegített sütőben kb 2-3 perc alatt készre sütjük.
Nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom. Nálunk a család kedvence. Készíthetjük még diós és mákos töltelékkel is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.