Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés kosárka recept

Gesztenyés kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 5 dkg vaj
    • 2 cl rum
    • 5 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

    A töltelékhez a gesztenyét áttörjük a porcukorral, rummal, majd hozzáadjuk a vajat és jól összedolgozzuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

    A tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és muffin vagy kosár formába igazítjuk. Esetleg úgy is készíthetjük, hogy a tésztából diónyi darabokat szakítunk és az ujjainkkal belenyomkodjuk a formába. A tölteléket beletöltjük a formákba.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 2-3 perc alatt készre sütjük.

    Nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom. Nálunk a család kedvence. Készíthetjük még diós és mákos töltelékkel is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá