Gesztenyés kosárka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg vaj
  • 2 cl rum
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a gesztenyét áttörjük a porcukorral, rummal, majd hozzáadjuk a vajat és jól összedolgozzuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

A tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és muffin vagy kosár formába igazítjuk. Esetleg úgy is készíthetjük, hogy a tésztából diónyi darabokat szakítunk és az ujjainkkal belenyomkodjuk a formába. A tölteléket beletöltjük a formákba.

180 fokra előmelegített sütőben kb 2-3 perc alatt készre sütjük.

Nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom. Nálunk a család kedvence. Készíthetjük még diós és mákos töltelékkel is.