Gesztenyés csokoládégúla recept
Hozzávalók:
Gúlához:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 30 dkg háztartási keksz
- 1 dl tej
- 2 ek rum
Tetejére:
- 10 dkg fehércsokoládé
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Egy edénybe öntjük a tejet, cukrot, kakaóport, margarint és addig melegítjük, amíg a margarin teljesen elolvad.
Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot, apróra tördelt kekszet, gesztenyemasszát és összekeverjük.
Fóliával bélelt tálba öntjük, elsimítjuk és hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Dermedés után kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk róla a fóliát és leöntjük a csokoládéval.
A máz hozzávalóit egy kisebb edénybe tesszük és felolvasztjuk, majd ráöntjük a csokis gúlűra. Amikor a csoki megdermedt, akkor szeletelhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









