Gesztenyés csokoládégúla recept

Hozzávalók:
Gúlához:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 30 dkg háztartási keksz
- 1 dl tej
- 2 ek rum
Tetejére:
- 10 dkg fehércsokoládé
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Egy edénybe öntjük a tejet, cukrot, kakaóport, margarint és addig melegítjük, amíg a margarin teljesen elolvad.
Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot, apróra tördelt kekszet, gesztenyemasszát és összekeverjük.
Fóliával bélelt tálba öntjük, elsimítjuk és hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Dermedés után kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk róla a fóliát és leöntjük a csokoládéval.
A máz hozzávalóit egy kisebb edénybe tesszük és felolvasztjuk, majd ráöntjük a csokis gúlűra. Amikor a csoki megdermedt, akkor szeletelhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »