Gesztenyés csokoládégúla recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Gúlához:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 30 dkg háztartási keksz
- 1 dl tej
- 2 ek rum
Tetejére:
- 10 dkg fehércsokoládé
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Egy edénybe öntjük a tejet, cukrot, kakaóport, margarint és addig melegítjük, amíg a margarin teljesen elolvad.
Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot, apróra tördelt kekszet, gesztenyemasszát és összekeverjük.
Fóliával bélelt tálba öntjük, elsimítjuk és hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Dermedés után kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk róla a fóliát és leöntjük a csokoládéval.
A máz hozzávalóit egy kisebb edénybe tesszük és felolvasztjuk, majd ráöntjük a csokis gúlűra. Amikor a csoki megdermedt, akkor szeletelhetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.