Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés bejgli recept

Gesztenyés bejgli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 12 dkg vaj (puha)
    • 1 dl tej (hideg)
    • 3 dkg porcukor
    • 1 dkg friss élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só

    Töltelék:

    • 175 ml tej
    • 1,5 evőkanál búzadara (púpos)
    • 25 dkg gesztenyepüré (cukrozott, ízesített)
    • rumaroma
    • 2 teáskanál kandírozott kanarncshéj

    Tetejére:

    Elkészítése:

    Tészta:

    A liszthez hozzáadjuk a sót és a porcukrot, majd az egészet összemorzsoljuk a puha vajjal. Ezután belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját, beleöntjük a tejet és tésztát gyúrunk a hozzávalókból.

    Folpackba csomagoljuk a tésztát és hűvös helyen 30 percig pihentetjük.

    Töltelék:

    A búzadarából és a tejből sűrű tejbegrízt főzöünk, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a kiengedett gesztenyét, rumaromát és a narancshéjat, majd alaposan összekeverjük az egészet.

    Összeállítás és sütés:

    A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk kb 15*25 cm-es téglalappá, majd rákenjük egyenletesen a töltelék felét. A két rövidebbik szélét kissé ráhajtjuk a töltelékre, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük lazán.

    Tepsire tesszük a két bejglit. A tojást, ami a kenéshez kell, azt szétválasztjuk. Tojássárgával lekenjük a bejgliket és hideg helyre tesszük, amíg rászárad.

    Amikor a tojásságája megszáradt, akkor behozzuk melegre, megkenjük tojásfehérjével és kb 20-25 percig kelesztjük. Amikor letelt a kelesztési idő, akkor hústűvel vagy egy hosszú saslik pálcával néhány helyen teljesen, az aljáig megszurkáljuk.

    Közben a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. Amikor a sütő bemelegedett, akkor kb 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük a bejgliket.

    Tipp: ha véletlenül kirepednének, akkor még melegen (a sütőből kivéve, kezünket nem összeégetve!!) kissé össze lehet őket nyomkodni.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá