Gesztenyepürés habcsókrolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A habcsók alaphoz:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
A töltelékhez:
- 250 g gesztenyemassza
- ízlés szerint rum
- 2 dl habtejszín
Díszítésnek:
- 4 kis kocka csoki (10 dkg-os tábla csokiból)
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb 42*38 cm-es tepsit.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a végén hozzákeverjük a keményítőt is. A habot a tepsibe simítjuk, próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni.
170 fokos sütőben kb 20 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Készítsünk ki egy nagy tiszta konyharuhát, amire a habcsók alap ráfér, szórjuk meg porcukorral és erre borítsuk rá a kihűlt süteményt.
A gesztenyemasszát egy kis rummal beízesítjük és a reszelőnk durvább részén ráreszeljük a habcsóklapra, ügyeljünk rá, hogy mindenhova egyformán jusson.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a habcsók közepére halmozzuk és óvatosan feltekerjük.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A csokoládét az étolajjal megolvasztjuk és a roládot lespricceljük vele. Amint a csokoládé megszilárdult szeletelhetjük is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A hétvégi sütink is elkészült. A felhalmozódott tojásfehérjékből egy csodálatos sütemény a végeredmény. Szeretettel ajánlom mindenkinek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »