Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyepürés habcsókrolád recept

Gesztenyepürés habcsókrolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A habcsók alaphoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 25 dkg porcukor
    • 1 evőkanál étkezési keményítő

    A töltelékhez:

    • 250 g gesztenyemassza
    • ízlés szerint rum
    • 2 dl habtejszín

    Díszítésnek:

    • 4 kis kocka csoki (10 dkg-os tábla csokiból)
    • 1 tk étolaj

    Elkészítése:

    Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb 42*38 cm-es tepsit.

    A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a végén hozzákeverjük a keményítőt is. A habot a tepsibe simítjuk, próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni.

    170 fokos sütőben kb 20 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

    Készítsünk ki egy nagy tiszta konyharuhát, amire a habcsók alap ráfér, szórjuk meg porcukorral és erre borítsuk rá a kihűlt süteményt.

    A gesztenyemasszát egy kis rummal beízesítjük és a reszelőnk durvább részén ráreszeljük a habcsóklapra, ügyeljünk rá, hogy mindenhova egyformán jusson.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd a habcsók közepére halmozzuk és óvatosan feltekerjük.

    Hűtőbe tesszük 2-3 órára.

    A csokoládét az étolajjal megolvasztjuk és a roládot lespricceljük vele. Amint a csokoládé megszilárdult szeletelhetjük is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    A hétvégi sütink is elkészült. A felhalmozódott tojásfehérjékből egy csodálatos sütemény a végeredmény. Szeretettel ajánlom mindenkinek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá