Gesztenyepürés habcsókrolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A habcsók alaphoz:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
A töltelékhez:
- 250 g gesztenyemassza
- ízlés szerint rum
- 2 dl habtejszín
Díszítésnek:
- 4 kis kocka csoki (10 dkg-os tábla csokiból)
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb 42*38 cm-es tepsit.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a végén hozzákeverjük a keményítőt is. A habot a tepsibe simítjuk, próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni.
170 fokos sütőben kb 20 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Készítsünk ki egy nagy tiszta konyharuhát, amire a habcsók alap ráfér, szórjuk meg porcukorral és erre borítsuk rá a kihűlt süteményt.
A gesztenyemasszát egy kis rummal beízesítjük és a reszelőnk durvább részén ráreszeljük a habcsóklapra, ügyeljünk rá, hogy mindenhova egyformán jusson.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a habcsók közepére halmozzuk és óvatosan feltekerjük.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A csokoládét az étolajjal megolvasztjuk és a roládot lespricceljük vele. Amint a csokoládé megszilárdult szeletelhetjük is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A hétvégi sütink is elkészült. A felhalmozódott tojásfehérjékből egy csodálatos sütemény a végeredmény. Szeretettel ajánlom mindenkinek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »