Gesztenyepürés habcsókrolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyepürés habcsókrolád

Hozzávalók:
A habcsók alaphoz:

  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

A töltelékhez:

  • 250 g gesztenyemassza
  • ízlés szerint rum
  • 2 dl habtejszín

Díszítésnek:

  • 4 kis kocka csoki (10 dkg-os tábla csokiból)
  • 1 tk étolaj

Elkészítése:

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb 42*38 cm-es tepsit.

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a végén hozzákeverjük a keményítőt is. A habot a tepsibe simítjuk, próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni.

170 fokos sütőben kb 20 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Készítsünk ki egy nagy tiszta konyharuhát, amire a habcsók alap ráfér, szórjuk meg porcukorral és erre borítsuk rá a kihűlt süteményt.

A gesztenyemasszát egy kis rummal beízesítjük és a reszelőnk durvább részén ráreszeljük a habcsóklapra, ügyeljünk rá, hogy mindenhova egyformán jusson.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a habcsók közepére halmozzuk és óvatosan feltekerjük.

Hűtőbe tesszük 2-3 órára.

A csokoládét az étolajjal megolvasztjuk és a roládot lespricceljük vele. Amint a csokoládé megszilárdult szeletelhetjük is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

A hétvégi sütink is elkészült. A felhalmozódott tojásfehérjékből egy csodálatos sütemény a végeredmény. Szeretettel ajánlom mindenkinek.