Hozzávalók:
A habcsók alaphoz:
A töltelékhez:
Díszítésnek:
Elkészítése:
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb 42*38 cm-es tepsit.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a végén hozzákeverjük a keményítőt is. A habot a tepsibe simítjuk, próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni.
170 fokos sütőben kb 20 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Készítsünk ki egy nagy tiszta konyharuhát, amire a habcsók alap ráfér, szórjuk meg porcukorral és erre borítsuk rá a kihűlt süteményt.
A gesztenyemasszát egy kis rummal beízesítjük és a reszelőnk durvább részén ráreszeljük a habcsóklapra, ügyeljünk rá, hogy mindenhova egyformán jusson.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a habcsók közepére halmozzuk és óvatosan feltekerjük.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A csokoládét az étolajjal megolvasztjuk és a roládot lespricceljük vele. Amint a csokoládé megszilárdult szeletelhetjük is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A hétvégi sütink is elkészült. A felhalmozódott tojásfehérjékből egy csodálatos sütemény a végeredmény. Szeretettel ajánlom mindenkinek.