Gesztenyekrémes képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 2,5 dl víz
- 1 csapott kk só
- 1 csapott kk cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 3 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 ml rumaroma
- 15 dkg vaj
- 25 dkg cukrozott gesztenyemassza
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A vizet, cukrot, sót és a zsírt összeolvasztjuk, felforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet és addig kavarjuk, amíg összeáll és elválik az edény falától.
Langyosra hűtjük, majd robotgéppel beledolgozzuk egyenként a tojásokat. Ha nagyobbak a tojások, akkor nem biztos, hogy mind kell!
A tésztát sima vagy csillagcsöves habzsákba szedjük és sütőpapíros tepsire egymástól nagyobb távolságra kb diónyi méretű halmokat nyomunk (habzsák hiányában kiskanállal is kiadagolhatjuk a tésztát). A csúcsait vizes ujjal lesimítjuk és kb 1 órát hagyjuk a tepsin pihenni a tésztát.
Közben a sütőt 220 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. A pihentetett tésztát vízzel lespricceljük, majd betesszük a sütőbe. Kb 20-30 perc után, amikor már elére a fánk a végleges nagyságát, akkor visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra és még kb 15-20 percig sütjük.
Résnyire nyitott sütőajtónál kihűtjük a fánkokat.
Közben elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Folpackkal letakarjuk (így nem bőrösödik be) és kihűtjük teljesen.
A kihűlt pudingot kihabosítjuk a puha vajjal, majd hozzáadjuk a gesztenyét és a rumaromát. Ha nem találjuk elég édesnek, akkor adjunk hozzá kevés porcukrot is.
A tejszínt ízlés szerinti porcukorral verjük fel habnak (ha édesítettet használunk, abba ne tegyünk bele plusz cukrot!).
A fánkok kalapját vágjuk le és az esetleges hártyákat távolítsuk el. A gesztenyés krémet töltsük habzsákba és a fénkok aljába nyumjunk belőle. A tetejére tejszínhabot tegyünk. A tejszínhabra pedig tegyük rá a fánkok tetejét.
Ízlés szerint csorgathatunk kevés olvasztott csokit a fánkokra és megszórhatjuk mandula törettel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »