Gesztenyekrémes képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 2,5 dl víz
- 1 csapott kk só
- 1 csapott kk cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 3 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 ml rumaroma
- 15 dkg vaj
- 25 dkg cukrozott gesztenyemassza
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A vizet, cukrot, sót és a zsírt összeolvasztjuk, felforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet és addig kavarjuk, amíg összeáll és elválik az edény falától.
Langyosra hűtjük, majd robotgéppel beledolgozzuk egyenként a tojásokat. Ha nagyobbak a tojások, akkor nem biztos, hogy mind kell!
A tésztát sima vagy csillagcsöves habzsákba szedjük és sütőpapíros tepsire egymástól nagyobb távolságra kb diónyi méretű halmokat nyomunk (habzsák hiányában kiskanállal is kiadagolhatjuk a tésztát). A csúcsait vizes ujjal lesimítjuk és kb 1 órát hagyjuk a tepsin pihenni a tésztát.
Közben a sütőt 220 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. A pihentetett tésztát vízzel lespricceljük, majd betesszük a sütőbe. Kb 20-30 perc után, amikor már elére a fánk a végleges nagyságát, akkor visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra és még kb 15-20 percig sütjük.
Résnyire nyitott sütőajtónál kihűtjük a fánkokat.
Közben elkészítjük a krémet. A tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Folpackkal letakarjuk (így nem bőrösödik be) és kihűtjük teljesen.
A kihűlt pudingot kihabosítjuk a puha vajjal, majd hozzáadjuk a gesztenyét és a rumaromát. Ha nem találjuk elég édesnek, akkor adjunk hozzá kevés porcukrot is.
A tejszínt ízlés szerinti porcukorral verjük fel habnak (ha édesítettet használunk, abba ne tegyünk bele plusz cukrot!).
A fánkok kalapját vágjuk le és az esetleges hártyákat távolítsuk el. A gesztenyés krémet töltsük habzsákba és a fénkok aljába nyumjunk belőle. A tetejére tejszínhabot tegyünk. A tejszínhabra pedig tegyük rá a fánkok tetejét.
Ízlés szerint csorgathatunk kevés olvasztott csokit a fánkokra és megszórhatjuk mandula törettel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »