Gesztenyekrémes-kávé szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 21*38 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 17 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg finomliszt
- 1 ek őrölt kávé
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 40 dkg gesztenyemassza
- 2 vaníliás cukor
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2-3 ek napraforgó olaj
- olvasztott fehércsokoládé
Elkészítése:
A margarint a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük, majd a tej felével higítjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kávét. A tojásos masszához adjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a maradék tejet és alaposan elkeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a tésztát besimítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Ha kész, teljesen kihűtjük, majd félbe vágjuk.
A krémhez a pudingot elkészítjük a tejjel, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, majd a kihűlt pudingot is hozzádolgozzuk. Végül a gesztenyemasszát is hozzákeverjük, ízlés szerint rummal/rumaromával ízesítjük.
A lapot félbevágjuk, majd a krémmel betöltjük. Tehetünk félre 1-2 evőkanálnyit a krémből díszítés céljából.
Végezetül bevonjuk olajjal összeolvasztott csokoládéval és ízlésünk szerint dekoráljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »