Gesztenyekrémes-kávé szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 21*38 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 5 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 17 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg finomliszt
- 1 ek őrölt kávé
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 40 dkg gesztenyemassza
- 2 vaníliás cukor
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2-3 ek napraforgó olaj
- olvasztott fehércsokoládé
Elkészítése:
A margarint a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük, majd a tej felével higítjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kávét. A tojásos masszához adjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a maradék tejet és alaposan elkeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a tésztát besimítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Ha kész, teljesen kihűtjük, majd félbe vágjuk.
A krémhez a pudingot elkészítjük a tejjel, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, majd a kihűlt pudingot is hozzádolgozzuk. Végül a gesztenyemasszát is hozzákeverjük, ízlés szerint rummal/rumaromával ízesítjük.
A lapot félbevágjuk, majd a krémmel betöltjük. Tehetünk félre 1-2 evőkanálnyit a krémből díszítés céljából.
Végezetül bevonjuk olajjal összeolvasztott csokoládéval és ízlésünk szerint dekoráljuk.