Gesztenyehabos roló recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (500 g)
- 25 dkg gesztenyepüré
- 200 ml cukrászhab
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A leveles tésztát kiolvasztjuk és kb 1 cm széles csíkokra vágjuk (én lapokra vágott leveles tésztát szoktam venni, 6 db lap van egy csomagban, ezekből vágok függőlegesen csíkokat. Egy lapból 3-4 roló lesz, ez attól is függ, milyen vastag csíkokat vágunk).
Feltekerjük olajjal megkent habroló formákra (vagy házilag készítünk kartonpapírból kb ujjnyi vastag hengereket, amiket betekerünk alufóliába) és kb 10 percig sütjük.
A gesztenyehabhoz (amennyiben fagyasztott) először kiolvasztjuk a gesztenyepürét. A cukrászhabot jó keményre felverjük, amikor már jó az állaga, óvatosan belekeverjük a habfixálót, majd tovább verjük, végül hozzákeverjük a gesztenyepürét.
A krémet habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a rolókat.
Tipp:
Ha véletlenül nem fogy el egyből az összes, ne csomagoljuk be, mert a párás közegben átnedvesedik a tészta, és nem marad ropogós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









