Gesztenyehabos roló recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (500 g)
- 25 dkg gesztenyepüré
- 200 ml cukrászhab
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A leveles tésztát kiolvasztjuk és kb 1 cm széles csíkokra vágjuk (én lapokra vágott leveles tésztát szoktam venni, 6 db lap van egy csomagban, ezekből vágok függőlegesen csíkokat. Egy lapból 3-4 roló lesz, ez attól is függ, milyen vastag csíkokat vágunk).
Feltekerjük olajjal megkent habroló formákra (vagy házilag készítünk kartonpapírból kb ujjnyi vastag hengereket, amiket betekerünk alufóliába) és kb 10 percig sütjük.
A gesztenyehabhoz (amennyiben fagyasztott) először kiolvasztjuk a gesztenyepürét. A cukrászhabot jó keményre felverjük, amikor már jó az állaga, óvatosan belekeverjük a habfixálót, majd tovább verjük, végül hozzákeverjük a gesztenyepürét.
A krémet habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a rolókat.
Tipp:
Ha véletlenül nem fogy el egyből az összes, ne csomagoljuk be, mert a párás közegben átnedvesedik a tészta, és nem marad ropogós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »